Fotóműterem – nem csak profiknak

By | 2021.08.14.

Ha az otthoni fotózáson túl szeretnénk lépni: a fotóműterem előnyeiről

A fotóműterem az egyik legjobb lehetőség, amikor az ember valamilyen fotókészítéssel kapcsolatos projekt indítását szeretné elkezdeni. Ez lehet valamilyen hirdetés éppen úgy, ahogy portfólió készítése vagy valamilyen vállalkozáshoz szükséges képek megalkotása. Egy fotóműterembe sokféle okból látogathatunk, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a bérelt műterem milyen lehetőségeket rejteget a számunkra. Nézzük is meg, melyek a legjobb műtermek a fővárosban és miért éppen ezek közül érdemes választani.

A legjobb fotóműterem Budapesten

Ha olcsó fotóműterem után kutatunk, ami mégis a maximumot képes kihozni belőlünk a munkafolyamat során, nem is kell sokat keresgélnünk. A legprofibb budapesti fotóműterem a G3 fotóstódióban található. Nem csak a legjobb körülményeket képes számunkra előállítani, de sok segítséget is kaphatunk mind felszerelés mind háttértudás szintjén, mindezt csupán néhány ezer forintért.

fotóműterem1_2

Mik a G3 előnyei? A legtöbb stúdióban található ugyan néhány fotókészítési lehetőség, néhány háttér vagy extra felszerelés, azonban ha igazán profi szintre szeretnénk emelni a képeinket és sok lehetőséget adnánk magunknak a kreativitásunk kiélésére, ez sajnos nem lesz elegendő. A mikor azonban az ember belép a G3 stúdióba, akkor számos lehetőség közül választhat. Itt többfajta stúdió is található, egyszerű műtermek és berendezett tematikus szoba is. Illetve, hogyha végképp a fantáziánkra szeretnénk hallgatni, akkor igénybe tudjuk venni itt a Greenbox stúdió adta lehetőségek végtelenségét is. Egy jó grafikával vagy előre megadott háttérrel nem csak a világ másik felére tudjuk átrepíteni a modellünket a képen, de még akár egy teljesen elképzelt világot is fel tudunk építeni a segítségével. Nem véletlenül alkalmazzák ezt a technikát a legtöbb híres filmben és sorozatban.

Ami a szakmai hátteret illeti, a G3-nál sok segítséget is kaphatunk, hogyha valamiben elakadnánk. Az emberi segítség mellett pedig különböző felszereléscsomagok is a szolgálatunkra állnak. Így ha valaki éppen nem hozott magával egy egész kisfurgont lámpákkal, pavilonokkal és egyéb kellékekkel, akkor egyszerűen bérelhet egy csomagot belőlük, és meg is van oldva a probléma. A felszerelések mellett az egyszerűbb fotóműteremben is számos különböző háttér közül választhatunk, amelyek mindig megtalálhatók ezekben a helyiségekben. Alapvetően világosabb helyiségek, de teljesen el lehet őket sötétíteni, így a munkának ez sem lesz az akadálya majd.

A fotóműterem felszerelésén túl – mi kell még egy fotóstúdióba a kényelmes munkához?

A fotóműterem felszerelése és a profizmus sem minden a munkában. Hogy miért? Mert egy projekt úgy lesz sikeres, úgy tud együtt dolgozni a modell, a fotós és a stáb, hogyha mindenki kényelmesen érzi magát, tud a munkájára koncentrálni, de hosszabb projektek esetén pihenni is tud egy kicsit egy kellemes helyen. A G3-nál ez mind rendelkezésünkre áll. A kényelemhez tartozik, hogy a stúdió egész éjjel is nyitva tart minden nap, így nem kell attól tartanunk, hogy nem lesz elég idő befejezni a munkát, tarthatunk szüneteket is. A pihenést kényelmes körülmények között oldhatjuk meg természetesen, találhatunk egy kényelmes asztalt a cégnél, ahol akár stratégiai megbeszélést is tarthat a csapat, de egy kávéra is nyugodtan kiülhet az ember, hogy utána újult erővel állhasson neki a munkának.

fotóműterem1_1

A terasza is nagyon kényelmes a cégnek, néhány virág teszi még kellemesebbé a friss levegőt a tetőtéren. Ha pedig a munkával kapcsolatos kényelemre lenne valakinek igénye, itt arra is nagyon ügyelnek. Alapfeltétel természetesen a teherlift, a parkoló, így nem kell akár több száz méterről felszereléseket cipelnie a csapatnak. A fodrászok és sminkesek is nyugodtan készülődhetnek egy külön helyiségben, ami nekik van fenntartva. Nem lesz tehát probléma, hogy az ember körül rohangálnak vagy túl hangosak a készülődés közben a munkatársak. A modell számára is fontos, hogy a fotózás előtt tudjon egy kicsit relaxálni, hiszen számára is igen megerőltető az egész napos készülődés és órákon át tartó pózolás, hogyha egy nagyobb projektről van szó.

A fotóműterem a fotókészítésen túl

Persze nem csak egyszerű fotók elkészítése lehet a cél, hogyha szabad így fogalmazni az embernek. Egy fotóműterem sokfajta médiával kapcsolatos munkálathoz szükséges lehet. Hogyha valamilyen komolyabb egyszerű interjúlehetősége van az embernek, amit nem egy kávéházban szeretne megejteni, itt garantált a diszkréció és a kényelem biztosítása. Rövidfilmek vagy reklámok, greenscreenes felvételek készítése éppúgy lehetséges, ahogy egy influenszer is megoldhatja kényelmes és profi körülmények között itt a videói vagy képei elkészítését. A fotóműterem akár élőzés tartására is megfelelő környezetet biztosít, nem kell az otthoni környezet miatt aggódnia az embernek.

Sok okból érdemes tehát egy fotóműterem bérlése, amihez én most a G3 fotóstúdiót tudtam ajánlani. Persze találhatunk még vidéken is megfelelő lehetőségeket, így érdemes lehet körülnézni egy kicsit az interneten. Ugyanakkor, ha biztosra akarunk menni a fotóműterem megtalálásában, akkor nem is kell tovább keresgélnünk!