Határautó és az autóbérlés feltételei általában

By | 2020.08.29.

 Határ autó, avagy az autóbérlés feltételei Magyarországon

Úgy gondolom, hogy annak ellenére, hogy külföldön tulajdonképpen konkrét kultúrája van az autóbérlésnek Magyarországon ez az alternatíva abszolút idegen a társadalomtól, ugyanis igazán csekély és leginkább abszolút téves információink vannak az autóbérlés folyamatáról, a kölcsönzés időtartamáról és az autóbérlés feltételeiről is egyaránt. Míg külföldön tulajdonképpen ennek az egésznek kultúrája van, ami szerintem egyébként rendkívül jó, ugyanis amennyiben elérhető ár kategóriában mozog a határ autó autóbérlés (márpedig abban mozog) akkor lehetőség van arra, hogy csupán akkor vegyük igénybe az autót, amikor úgy igazán szükségünk is van rá. Véleményem szerint hazánkba is érdemes lenne ennek kultúrát teremteni, ugyanis ez alapvetően egy kiváló lehetőség, ami valljuk be, sok esetben nagyon hasznos tud lenni.

A határautó bérlésének feltétele rövid illetve hosszútávon

Mint már a fentiekben is említettem, sajnos az autóbérlés menete nem igazán megszokott Magyarországon, főleg nem hosszútávon. Hiszen az autóbérlés, mint hosszabb távú alternatíva sokakban meg sem fogalmazódik, annak még talán van némi kultúrája itthon is, hogy bizonyos alkalmakra, mint például szilveszter, szülinap stb. igénybe vegyenek egy járművet, de arra, hogy ezt hosszútávon cselekedjék, nem mondhatnám, hogy nagy kereslet van, hiszen annyi tévhit épült fel e köré, hogy az már szinte teljesen elfedi az igazságot. Amennyiben határautó bérléséről beszélünk, lehetőség van akár fél évre is kikölcsönözni egy adott járművet, ami ezáltal szinte a sajátunknak tekinthető. Ha pár okot fel kellene sorolnom, ami az autóbérlés alternatívája mellett szól az, hogy az autó kölcsönzés tekintetében, a legtöbb esetben a benzin ára benne van a kölcsönzés árában, illetve a kötelező szervizeket is mind tartalmazza az adott ár, sőt a kisebb sérülések is mind benne vannak az előre megegyezett árban.

A határautó bérlés feltételei

Ha már a határautó bérléséről beszélünk, feltétlen fontosnak tartom az adott folyamatot tényszerűen ismertetni, illetve emellett úgy láttam érdemes tételesen felsorolni és összegezni az adott feltételeket. Az első ilyen jellegű feltétel, amit egyébként sok esetben elfelejtenek a határautó bérlésének az esetében, hogy amennyiben magánszemélyként kívánunk kölcsönözni, hogy betöltsük a minimum 21. életévünket. A kölcsönzéshez való feltételekhez tartozik szintén az is, hogy nálunk legyenek az alábbi dokumentumok: minimum B kategóriás jogosítvány, személyi igazolvány illetve a kaució az egyedi, személyre szabott megállapodás alapján.

Ellenben amennyiben cégen keresztül kívánunk kölcsönözni a más feltételeknek szükséges megfelelnünk és az alábbi dokumentumok szükségesek ahhoz, hogy nálunk legyenek: egy cégkivonat, ez nem lehet 3 hónapnál régebbi, aláírási címpéldány, bélyegző, aláíró személy személyes okmányai a magánszemély bérlőnél részletezettek szerint, az aláíró személy személyes okmányai illetve, a cégtől meghatalmazás. Amennyiben ezek mind megtalálhatóak nálunk már nem lehet akadálya annak, hogy igénybe vegyük az adott szolgáltatást.

Úgy gondolom alapvetően nagyon jó lenne, ha Magyarországon is lenne kultúrája az autókölcsönzésnek, ugyanis az egyik legpraktikusabb dolog a világon ez, hiszen valljuk be, nem mindig van szükségünk kocsira a belvárosba, viszont ha szükségünk van rá akkor meg nagyon és pont erre az esetre a legkiválóbb alternatíva a határautó bérlés lehetősége, melyről a http://www.hatarauto.hu/ weboldalon lehet érdeklődni bővebben.

A határautó bérlésének a menete

Elsősorban érdemes online tájékozódni a különböző autó kölcsönzéssel foglalkozó cégek tekintetében ajánlatos utána nézni a cégek kínálatának, az adott árkategóriáknak és a kölcsönzési feltételeknek bár ezek általában nagy százalékban megegyeznek a többi cég kínálatával. Továbbá én a legtöbb esetben utánanézek az adott cégről és a szolgáltatásáról adott értékeléseknek is, és ezek alapján döntöm el, hogy ez lesz-e a megfelelő opció vagy inkább más alternatívát kívánok választani.

A határautó bérlésének a mente alapvetően abszolút egyszerű. A kiválasztott helyen a kiválasztott autót némi kaució és a kölcsönzési összeg lerakása után igénybe lehet venni. A legtöbb kölcsönző helynél meg van határozva az, hogy egy nap hány kilométert lehet megtenni a járművel és annak túllépésének az esetében erre mennyit kell ráfizetni kilométerenként. Továbbá azt is célszerű eldönteni, hogy hány napra vesszük igénybe a járművet. Amennyiben ezek a kérdések tisztázódtak már ki is bérelhetjük az autót.