Ilyen egy teherautó bérlése építkezéshez

By | 2022.01.01.

Nem az első teherautó bérlésem

A teherautó bérlés sokszor kellett már az életemben. Volt, hogy egy platós teherautóval mentünk különböző dolgokért, egy nyári költözést is azzal oldottunk meg. Az egyik közelebbi rokon üzletéhez is szükség van rá néhány havonta, ezért annyira nem vagyok idegen a dologban, most először volt szükségünk rá azonban egy építkezéshez. Érdemes lehet kicsit jobban megismerni ezt a helyzetet, összehasonlítani azt egy szóródóanyag rendeléssel, megnézni, hogy melyik a jobb, melyik jön ki jobban, melyikkel tudunk vagy időt vagy energiát spórolni. Az építkezés során mindenkinek megvannak a maga prioritásai, így ennek függvényében tudunk választani a lehetőségek közül. Itt tehát a teherautó bérléssel való megoldásról lesz szó részletesebben. 

A teherautó bérlés és az építkezés

Platós teherautó bérlés esetében lehet elsősorban szóródóanyag szállításáról beszélni. A legjobb benne, hogy az embernek a szóródóanyagot szállító cégek nem tudnak felszámolni szállítási költséget. Ugyanis ilyenkor nem csak az üzemanyag költségeit álljuk mi, hanem gyakorlatilag a munkások bérét is, akik elhozzák eddig az anyagot és persze nyeresége is van rajtunk a cégeknek. Ennek ellenére nagyon előnyös, hiszen nem mindenki tud hirtelen elővarázsolni egy teherautót, és a teherautó bérlés is problémás lehet, hogyha egyik ismerős vagy családtag sem tudja azt vezetni, vagy vezetni egyáltalán. Van, hogy a bérlés kérdése fel sem merül, mert az ember nem próbál meg minden forinton spórolni, hanem a kényelmet választja. A szállíttatás pedig mindenképpen egy nagyon kényelmes megoldás, hiszen nincs más dolgunk, mint felhívni vagy e-mailezni a céggel, és otthon várni, hogy minden megérkezzen. 

teherautó bérlés1_3

Hogyha azonban az ember egy kicsit praktikusabb akar lenni, akkor minden építkezésen jól jön egy teherautó. Hogy miért? Egyrészt, a szállítások, nem egyfajta anyagot szeretnénk valószínűleg, és így több hely között is járhatunk, megkeresve a legjobb árakat, esetleg olyan helyről is vásárolhatunk, amelyik nem is szállít maga, csak kitermel a vállalkozások számára, így sokat spórolhatunk. A teherautó bérlés lehetővé teszi az ember számára, hogy ne csak hozza az anyagokat, de vigye is. Valószínűleg az építkezésnél sok szemét és felesleg fog termelődni, amelyeket így biztonsággal el tudunk juttatni az otthonunkból a megfelelő helyekre. Hogyha esetleg valamelyik anyag kevésnek bizonyulna az építkezés során, akkor nem kell megint egy teljes szállítási-kezelési-anyagdíjat kifizetnie az embernek, hanem maga tudja megoldani a szállítást, ami hatalmas könnyebbséget jelent. 

Amiért azonban a legjobb ötletnek a teherautó bérlést tartom az építkezéshez, az a szabadság, amit ad a számunkra. Egy céggel ugyanis akár napokig is eltarthat az üzletelés, mire kihoznak minden anyagot, addigra mindent elő tudunk készíteni ugyan, de haladni azt sajnos nem tudunk. És az építkezés, a felújítás soha nem megy egyszerűen, ez egyszerűen egy szabály, amit nem lehet megkérdőjelezni. Mindig lesznek még anyagok, amikre szüksége lesz az embernek, és nem egyszer fogja meggondolni magát, ami újabb napokat vehetne igénybe, mire a változtatásokhoz tudjuk igazítani az ellátáskészletet. A kölcsönzés segítségével azonban könnyen ki tudjuk kerülni ezt a problémát, és mindent a saját akaratunk és tempónk szerint tudunk csinálni.

A teherautó bérlés gyakorlata

Maga a teherautó bérlés nagyon egyszerű dolog, az ember keres egy közeli kölcsönző céget, megnézi a honlapjukat vagy felhívja őket, megnézi a lehetőségeit. Szerencsére hozzánk közel esik a Határautó, ahonnan már korábban is tudtunk személyautót bérelni, mikor sok rokont kellett hazaszállítani az ünnepek után. Úgyhogy én először hozzájuk fordultam, mert tudtam, hogy náluk mindenki nagyon profi és az ügyintézés gyors. A honlapjukat néztem meg először, mert tudtam, hogy itt vannak képek, amik alapján könnyen választani, egyszerűbb, mintha csak ki lenne írva egy-egy adat. Ezután lefoglaltam egy hétre a kinézett teherautót telefonos segítséggel, ami szintén nagyon gyorsan és egyszerűen ment, még emlékeztek is rám. Utána már tényleg csak annyi volt hátra, hogy elmenjek érte, mikor lefoglaltam az építőanyagokat is, és egy hét alatt szinte teljesen sikerült is befejeznünk az építkezés nagyobb dolgait. A simításokhoz már nem kifejezetten kellett egy nagyobb jármű. 

teherautó bérlés1_1

Mindenkinek ajánlom a teherautó bérlést

A teherautó bérlést én összességében egy nagyon hasznos és kényelmes megoldásnak tartom, építkezéshez is bevált, de ahogy azt már az első mondatokban is írtam, más megoldásokhoz is nagyon jól jön. Máskor is biztosan fogok még kölcsönözni, hogyha nagyobb járműre vagy extra személyautóra lesz szükségem. Szerintem megéri az építkezéshez is megfontolni a bérlést, és persze költözéshez is elengedhetetlen, ha megint csak spórolni szeretnénk egy nagyobb összeget, és nem egy céggel költöztetni. Szerintem jó lehetőség, amit nem érdemes kihagyni, mert megadja a szabadságát az építkezésnek, mindent kézben tudunk tartani a segítségével.