Ilyen földekre lesz szükséged: a termőföld szállítás árról

By | 2021.01.31.

Amivel számolni kell: a termőföld szállítás árak

Talán sokan kezelik úgy a kertjüket, mint egy nem is létező problémát, pedig minden egyes kertnek szüksége van a gondoskodásra. Legyen szó veteményesről, zöld területről vagy egyenesen betondzsungelről, a természet egy ilyen kis szegletét sem érdemes ápolatlanul hagyni. A kert egyik fő építőelem a föld, ezért a termőföld szállítás árakat érdemes mindenkinek ismernie, aki szeretne változtatni az udvar kinézetén. Éppen ezért érdemes mielőtt megismerkedni a különböző fajtáival.

A termőföld szállítás árakról: ilyen fajták közül válogathatunk

Termőföldből sem csak egy vagy kétfajta létezik természetesen. A különböző fajták a többi építkezési anyaggal ellentétben nem egyfajta méretet, mértékegységet takar, hanem minőségi különbségeket. Ez természetesen azt foglalja magába, hogy a termőföld szállítás árak viszonylag széles skálán mozognak, azonban a fajták között nem a variációs különbség, általában egy célra egyetlen fajta termőföld a megfelelő. Nézzük is meg, hogy milyen termőföld szállítás árakkal kell számolnunk majd a minőséget illetően.

Elsőként érdemes megtekinteni a natúr vagy más néven normál földet, aminek leghétköznapibb felhasználása a kert területén a töltőföldként való használat, illetve a talaj utánpótlás. Ez fontos lehet több szempontból is, a talaj kiegyenesítése mindenféle építkezés előtt nélkülözhetetlen, de akár csak a kerti lyukak betömésére is hatékonyan alkalmazható, hogyha az ember nem szeretne orra bukni valamelyikben. Járda vagy kocsifelhajtó esetén sem feledkezhetünk el természetesen arról, hogy a felszínt ki kell egyenlíteni, mielőtt a munkálatokhoz fognánk, így kaphatunk olyan betont, ami nem reped, nem törik be.

A natúr föld után nézzük meg, mit is jelent pontosabban a darált föld kifejezés, ami a következő fajta lesz. Tulajdonképpen a minőségbeli különbséget az adja, hogy míg a natúr földet közvetlenül szállítják a címzetthez, tehát minden esetleges megmunkálást mellőz, addig a darált föld a natúr föld rögöktől mentesített fajtája. Egy darálógép segít abban, hogy a nagyobb rögök ne zavarják az embert a további munkálatokban, így azok nélkül alkalmas a föld a füvesítéshez. Ilyenkor nincs is más dolga az embernek, mint az adott területen körülbelül egységesen szétszórni a földet, és elgereblyézni azt.

A natúr- és a darált föld utáni következő fajta a komposztos termőföld, és bár a darált föld elemeit hordozza magában, ez a fajta komposzttal dúsított termőföld ideálissá válik az ültetéshez. A komposzt fontos tápanyagokat rejt magában, így minden növénynek szüksége lehet rá, és a füvesítésre is alkalmas ezáltal. A növények érdekében különösen fontos, hogy számoljunk a termőföld szállítás árával. Aki ugyanis átalakítja a kertet, az többnyire növényeket, virágokat ültet bele, és ilyenkor nem érdemes a véletlenre bízni, hogy ne hervadjanak el azok, elvégre sok pénzt ad ki értük az ember.

Miben különbözik azonban a komposzttal dúsított föld és a trágyás föld? A trágyás változat szintén a natúr földből indul ki, annak tápanyagtartalmát dúsítja, így már nagyobb tápanyagértéket igénylő növényeket is ültethetünk bele, remek megoldás zöldségek és gyümölcsök termesztésére, így lesznek szép nagyok a termények. Mindez a trágyás földnek köszönhető.

A két utolsó termőföldnek létezik egy keverék változata is, amiért már igazán megéri a termőföld szállítás ára a kert kiépítése során, ugyanis a komposztos trágyás földnél maximális tápanyagtartalmat tudunk számon tartani.

Mitől függ még a termőföld szállítás ára?

A termőföld szállítás ár többtényezős. A most felsorolt osztályozás tulajdonképpen csak egy része ennek az összességnek, amelyhez hozzátartozik továbbá a szállítási távolság is. Érdemes tehát nem túl távoli cégtől kérni az árajánlatot, és érdemes több cégtől is kérni azt, hiszen nem mindegy, milyen kilométeráron dolgoznak. Minél több termőföld szállításról van szó, annál kedvezményesebb árat is kaphatunk akár. Ha tehát megvan a kiválasztott osztály, és már kaptunk néhány ajánlatot a nem túl távoli cégektől, akkor a legjobb, hogyha már meg is rendeli az ember ezt az alapanyagot, hiszen ahogy minden, a termőföld szállítás ára sem lesz sokáig ilyen baráti.

A termőföld szállítás ára után…

A termőföldet érdemes minden évben megvásárolni, ha ugyanis szállíttatjuk, akkor a tápanyagban gazdag termőföld könnyen a kukacok és gazok martalékává válhat. Érdemes ezért tehát biztonságos körülmények között, védetten tárolni azt. Akár saját komposztálót is csinálhat az ember egy nap a kertjébe, ami néhány hónap alatt már lecsökkentheti a termőföld szállítás árakat, így ha nem is az egész kertre elég tápanyagot gyűjtöttünk, mégis sokat tettünk az udvar épségéért a termőföld szállítással egyetemben. Érdemes más kora tavasszal elkezdeni a növények ültetését, persze mindet a saját idejében, ilyenkor pedig már rögtön jól fog jönni a termőföld szállítás, a hasznossága pedig ki fog tartani egészen a következő téli szezonig.