Mi így választottunk villanytűzhelyt

By | 2021.09.17.

Hogyan lehet hatékonyan villanytűzhelyt választani?

Sokan nem tudják, hogyan is álljanak neki a villanytűzhely kiválasztásának. Mi sem voltunk ezzel másképp, amikor nekiláttunk a vásárlásnak, nem tudtuk, hogy mely szempontok a legfontosabbak, mik a prioritások a választás során. Először ennek néztük utána, nem is a konkrét gépeknek, és most másoknak is ebben szeretnék segíteni, hogy egy kicsit profibban állhasson már hozzá a választáshoz.

Tanácsok, amiket érdemes megfogadni a villanytűzhely választása során

Amikor egy villanytűzhelyt kell vásárolnia az embernek, akkor elsősorban a hely megtalálása lesz a legfontosabb. Oda kell természetesen helyezni, ahol minden feltételt tudunk számára biztosítani. Általában a konyhapultok, beépített konyhaszekrények erősen korlátozzák a helyet, így ha a helyszín meg is van, akkor már a méretet is meg tudjuk határozni. Persze akkor jó helyzetben vagyunk, hogyha egy nagyobb nyitott tér áll a rendelkezésünkre, de hogyha csak kisebb, korlátozott méretet tudunk megengedni magunknak, akkor sem kell kétségbe esni, még kisebb modellek között is találhatunk nagyon jó és modern kialakításokat. Hogyha nem tudjuk, hogy mi a sztenderd: általában egy tűzhely 50 és 60 cm közé esik, de ha sok a helyünk, akár ennek a háromszorosa is lehet akár. Ami még a méret szempontjából fontos lehet, az a sütőtér mérete és persze funkciói. Nekünk személy szerint a sütő nagysága fontosabb szempont volt, mint a sütőrózsák elhelyezkedése és darabszáma. Az extra funkciókra azonban csak később szeretnék jobban kitérni.

villanytűzhely1_2

Gáztűzhely vagy villanytűzhely?

Sokan választják inkább a gáztűzhelyt, ami gazdaságosság szempontjából mindenképpen jó döntés, azonban csak bizonyos kialakításoknál van lehetőség természetesen egy gáztűzhely beszerelésére. Elmondhatjuk azt is róla, hogy kikapcsolás után rögtön elapad a hőforrás, ez nagyon előnyös a főzés során, nem nagyon fogunk itt egy kis ügyességgel odaégetni egyetlen fogást sem, míg a villanytűzhely veszélyes is lehet, hogyha oda sem figyelve rádobunk egy konyharuhát.

Hogyha azonban tapasztalt vagy lelkes szakácsok vagyunk, akkor érdemes lehet mégis a villanytűzhelyt választani, hiszen itt találhatók a legmodernebb darabok, mindig tudjuk a hőfokot, be tudunk állítani különböző sütési programokat, biztosan ki tudjuk számolni, hogy az adott ételnek mennyi időre lesz szüksége az elkészüléshez.

Milyen funkciók szerint válasszunk villanytűzhelyt?

Az extra funkciók szintén fontos szerepet töltenek be a választás során. Ez már mindenkinek inkább egyéni kérdés, hogy melyik részt használja sűrűbben, milyen elvárásai vannak, milyen biztonsági intézkedéseket szeretne a terméken tudni. Nálunk például elengedhetetlen volt a gyerekzár megléte a villanytűzhelyen, nehogy a két kisebb gyermekünk veszélybe sodorja magát. Sajnos ők még szeretnek mindenhez hozzáérni, felfedezni. Ezzel nincs is gond, hiszen az ember így képes hatékonyan tanulni és megismerkedni a világgal, azonban könnyen bajba sodorhatja magát és persze a ház épségét is, hogyha az ember nem figyel oda. Elég egy percre félrenézni és máris megtörtént a baj. Ennek elkerülése érdekében tudnunk kell, hogy léteznek gyerekzárral rendelkező termékek, amelyek használatával könnyedén kiküszöbölhetjük ezt a problémát, nem kell ezután amiatt aggódnunk, hogy a gyermeknek baja esik.

És hát ismerkedjünk meg néhány olyan valóban extra funkcióval, amely a főzés szempontjából érdekes. A mai modern villanytűzhelyek lehetővé teszik a sütőtérben a több szinten való sütést, ami nekünk fontos a nagyobb család miatt. Ami igazán különleges, hogy vannak olyan készülékek, amelyek biztosítani tudják, hogy a különböző ételek illata nem fog összekeveredni a levegőben, így az ízük sem fog átkerülni egymástól. Ez remek, hiszen ezzel sok időt és energiát tudunk megspórolni a termék segítségével, amit tölthetünk a szeretteinkkel vagy éppen pihenéssel.

Az extra funkciók mellett érdemes arra is szánni egy kis időt, hogy találjunk egy gyártót, ami megfelelő a számunkra. Én ehhez a Gorenje márkát tudom ajánlani: https://hu.gorenje.com/termekek/fozes-es-sutes/tuzhelyek/c/gocook05. Nem csak kiváló termékeket árulnak a legjobb áron, és a legmodernebb funkciókkal, de még regisztrálni is tudjuk a termékeinket az oldalra, így a karbantartásban is tudnak segíteni, nem veszik el a garancia, hogyha ezt feltöltjük és a kérdéseinkre is gyorsan és személy szerint tudnak válaszolni.

villanytűzhely1_1

A villanytűzhelyek tisztítása

A modern villanytűzhelyek biztosítani tudják továbbá az egyszerű mosási lehetőséget, nem kell attól tartanunk, hogy órákat sikálhatjuk a belső és külső felületeket, ráadásul hasztalanul. Sokak számára fontos ezen kívül, hogy a kialakítás minél inkább környezetbarát legyen, amiket ezek a gépek sokszor tudnak biztosítani számunkra. Hogyha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes lehet pár jó tanácsot megfogadni a tisztítás tekintetében. Ehhez tudok is ajánlani egy oldalt, amit ide kattintva lehet elérni.

Ha pedig mindezeket megfontoltuk, mérlegeltük és még találtunk egy gyártót vagy oldalt is, ahonnan szívesen rendelnénk, akkor nincs is más hátra, mint beszerezni a készüléket, ami hosszú éveken át hűséges társunk lehet.