Milyen a jó csaptelep? Avagy a csaptelepek nyomában

By | 2020.04.16.

Hogyan válasszunk jó csaptelepet?

Valószínűnek tartom, hogy a legtöbb hétköznapi ember nem éppen csaptelep szakértő, így amikor arra kerül a sor, hogy esetleg egy felújítás során a megfelelő kialakítású eszközt kell kiválasztania, fogalma sincsen melyik és egyáltalán milyen fajta csaptelephez nyúljon. Éppen ezért szükségesnek tartom, hogy röviden egy laikus szemével némi útmutatást nyújtsak a csaptelepek világában, ugyanis véleményem szerint rendkívül fontos, hogy jó eszközt válasszunk az otthonunkba. Annál is inkább hiszen hosszútávon sokkal jobban megéri egy esetlegesen drágább alternatíva, ami hosszú évekig megfelelően működik, mint egy olcsóbb kevésbé megbízható opció, mely az idő során a folytonos javítás miatt sokkalta több pénzt visz el, mint a megbízhatóbb társa.

Milyen csaptelepek léteznek?

Mint tudjuk, csaptelepre nagy általánosságban leginkább a konyhában, fürdőszobában esetleg a mosdóban van szükségünk, de természetesen máshol is akadhat igény ilyen jellegű eszközre, de általánosságban a fent említett területekre összpontosul a csaptelepek igénylése. Úgy gondolom, amikor csaptelepet választunk az otthonunkba viszonylag sok szempontot érdemes mérlegre tennünk. Példának okáért fontos lehet, hogy a helységbe egyáltalán milyen típusú csaptelep ideális, továbbá, hogy alapvetően milyen stílusú a fürdőszoba, hiszen amellett, hogy érdemes minél minőségibb csaptelepet választani, nyilvánvalóan a dizájn is sokat számít, hiszen a fürdőszobánknak igen meghatározó elemei ezek a berendezések. Az alábbiakban a csaptelepek különféle típusait szeretném röviden, közérthetően bemutatni.

A csaptelepek típusai

A korszerű csaptelepek nem csupán, hogy könnyen szabályozhatóak, de emellett víztakarékosak is illetve védelemmel ellátottak és viszonylag könnyen javíthatóak. A csaptelepeknek, mint valószínűleg a legtöbben tudjuk is viszonylag sok fajtája létezik, külön kialakítású szükséges a mosdóba, a fürdőszobába, a konyhába és még ezeken az opciókon belül is számos lehetőség felmerülhet. Ezeket a különböző funkciójú csaptelepeket fogom ismertetni az alábbiakban.

  • Mosdó: az elsődleges csaptelep, melyet a mosdóban illetve a fürdőszobában szoktunk elhelyezni. Ebben az esetben is több funkció illetve alternatíva van, mint például az egykaros mosdó-, a tekerőgombos mosdó-, a leeresztő szelepes- és a leeresztő szelep nélküli mosdó csaptelep. Ezeken az opciókon belül is két alternatíva van az álló és a fali kivitelezés.
  • Mosogató: A második alternatíva a mosogató csaptelep, mely elsősorban a konyhára összpontosul. Itt is több opció található, mint az egykaros mosogató-, továbbá a tekerőgombos mosogató-, ezenfelül a leeresztő szeleppel- és leeresztő szelep nélküli, illetve az előzőhöz hasonlóan, szintén az álló illetve fali kivitelezés.
  • Kádtöltő: A kádtöltő csaptelep szintén a fürdőszobára specializált berendezés, mely kifejezetten a kádra van összpontosítva. Természetesen az adott alternatíván belül is több specifikus választási lehetőség van, mint például az egykaros kádtöltő-, illetve a tekerőgombos kádtöltő-, leeresztő szeleppel és leeresztő szelep nélküli csaptelep illetve szintén elérhetőek az álló illetve a fali alternatívák.
  • Kád mosdó töltő: Valójában az az alternatíva nem található meg minden háztartásban, de szintén érdemes megemlíteni ezt a variánst is. Ezen az opción belül is megtalálhatóak az egykaros kád-mosdó töltő-, illetve a tekerőgombos kád-mosdó csaptelepek is szintén leeresztő szeleppel illetve anélkül.
  • Bojler csaptelep: A bojler csaptelep valójában szintén nem található meg minden háztartásban, kizárólag az olyanokba ahol ilyen jellegű a meleg vízszolgáltatás. Ebben az esetben szintén a már jól megismert két alternatíva található az egykaros bojler-, illetve a kétkaros bojler csaptelep szintén leeresztő szeleppel vagy anélküli változatban.
  • Bidé: A bidé csaptelepek egykaros funkciójúak vagy tekerő gombosak szintén álló vagy fali kivitelezésben továbbá leeresztő szeleppel vagy leeresztő szelep nélkül. Ez a fajta csaptelep minden helységbe kivitelezhető legyen szó akár fürdőszobáról, konyháról bármelyik alternatívára leszűkítve.

Úgy gondolom mindent összevetve, hogy alapvetően kiváló választás lehet a Ventil csaptelepei közül válogatni, hiszen rengeteg kiváló minőségű eszköz található az adott honlapon így tulajdonképpen bármelyik terméket választja, garantáltan nem fogja megbánni. Akit esetleg bővebben érdekelnének a Ventil csaptelepei az látogasson el az adott online áruház weboldalára és győződjön meg arról, hogy a lehető legjobb minőségű berendezések közül válogathat.