Tuti munkásszállás Székesfehérváron!

By | 2022.01.30.

Hogyan találtam meg a legjobb lehetőséget. Ilyen egy munkásszállás Székesfehérvár városában

Egy ideje már gondolkoztam azon, hogy végleg Székesfehérvárra költözöm, ami remek döntés is volt, mert egy csodálatos városról van szó, ami tele van lehetőségekkel, állásokkal és kultúrával. Azonban a döntés nem volt egyszerű, az ember mindig fél, hogy elront valamit, hogy nem jön össze, amit korábban eltervezett. A bizonytalanságra pedig nagyon nehéz építeni. Éppen ezért jött az ötlet, hogy egy munkásszállás Székesfehérváron megoldaná a gondjaimat, hiszen ott egyfajta próbaként meg tudnék szállni, állást keresni, és jobban is megismerni a várost, amire korábban nem volt lehetőségem. Mindjárt el is mesélem, hogy mindez hogyan ment. 

A munkásszállás Székesfehérvár városában életmentő lehet

Számomra legalábbis nem egy gondot megoldott a tudat, hogy nem adtam el feleslegesen a házam, nem a vakvilágba próbálkoztam, hanem először csak megpróbáltam valamit, és akármikor visszatérhettem a korábbi életemhez. 

munkásszállás-Székesfehérvár1

Persze mindez pontos tervezést igényelt a részemről, először össze kellett gyűjtenem egy kis tartalékot, hogy fizetni tudjam a szállást, éppen ezért a munkásszállás Székesfehérváron nagyon sokat tudott segíteni a többi, drágább szálláshellyel szemben. Mivel nem csak néhány napra mentem, egy vendégszállás vagy hotelszoba még olcsóbb lehetőségek esetén is a sokszorosa lett volna összességében, így nagyon örültem, hogy van erre lehetőségem úgy is, hogy még nem volt konkrét munkahelyem, hanem megérkezve terveztem nekiállni a keresgélésnek. Mivel van egy home office mellékállásom, így valamennyire azért fenn tudtam volna akkor is tartani magam, hogyha nem találok hirtelen egy másik helyet, azonban jobb mindenre felkészülni, már eleinte is nagy tervekkel és elvárásokkal álltam neki az útnak, de azért elég sok tartalékkal a zsebemben. 

Első tehát az volt, hogy hol fogok találni egy megfelelő helyet. A munkásszállás Székesfehérváron elég adott, nem nagy a választék, azonban még itt is lehetnek eltérések. Én személy szerint egy olyan oldalról választottam, amely összegyűjti a különböző munkásszállásokat, így a munkásszállás Székesfehérvár városában tehát már meg is volt. Betettem ide az oldal linkjét, hátha másnak is éppen ez az úticélja, de az oldalon egyébként sokfajta lehetőség van, egész Budapesten és szinte minden megyéből foglal magába lehetőségeket, és részletes információkat kínál az ember számára a szállásról. 

A munkásszállás Székesfehérváron tehát számomra nagyon kényelmes volt, kevés csomaggal érkeztem eleve, de nem is kellett több. Többnyire csend volt, csak készülődés zaja hallatszódott, estére néha azért társaságok néha összeültek egy sörre vagy kártyázni, de alapvetően ide mindenki munka miatt érkezett vagy csendes kis utazó volt, így amikor dolgoznom kellett, nem volt ennek semmi akadálya. 

Ilyen a munkásszállás Székesfehérváron, így segíthet a helyzeten

Számomra a munkásszállás Székesfehérvár városában azért volt olyan jó döntés, mert ennek segítségével nyugodtan tudtam állást keresni, még mielőtt a saját lakásomat feláldoztam volna az otthonomban. Nagyon fontos egy költözés során, hogy az ember talál-e egyáltalán a városban számára megfelelő munkahelyet, hiszen ott töltünk napi legalább nyolc órát, ami az ébren töltött időnk több mint fele, tehát olyan helyen érdemes eltölteni ezt az időt, amit az ember legalább nem utál. Nekem legalábbis ez volt az egyik fő kritériumom, amikor a városba érkeztem, és neki láttam a keresésnek. 

munkásszállás-Székesfehérvár2

A másik persze a tökéletes hely megtalálása. Amikor az ember csak végig járja a várost autóval, vagy csak egyszerűen az interneten próbál magának új lakhatást keresni, akkor egyáltalán nem jellemző, hogy meg tudjuk mondani, pontosan milyen környék is az. És ha elköltünk milliókat egy helyre, akkor tudni szeretnénk, hogy mi is az és milyen lehetőségeket kínál a számunkra. Fontos az, hogy a közelben legyen bevásárlási lehetőség, buszmegálló, orvos, dohányzóknak dohánybolt. Számomra a legfontosabb az volt, hogy a centrumhoz viszonylag közel helyezkedjen el a hely, hogyha éjszaka is megy haza az ember gyalog, ne kelljen hosszú ideig és kietlen tájakon sétálnia. Hamar meg is találtam városnézés során azt a helyet, ahol szívesen élnék, így a környéken kerestem eladó lakást vagy házat. És végül találtam is. Nem siettem el semmit, nem kell hirtelen döntéseket hoznom, hanem egy olyan helyet tudtam választani, ami számomra a leginkább kedvezőnek bizonyult, ahol szívesen eltöltenék hosszú éveket is akár. 

A munkásszállás Székesfehérváron tehát…

Összességében a munkásszállás Székesfehérváron sokat segített nekem abban, hogy egy új környezetben kockázatmentesen el tudjak helyezkedni. Így mire megvettem a kinézett lakást, már volt állásom, és ismertem is a várost, nem bizonytalanul álltam hozzá a problémákhoz. Mindezt a munkásszállás Székesfehérvár városában lehetővé tette számomra, aminek én nagyon örülök, és mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek lehetősége van, hogy még mielőtt egy helyre letelepedne, jobban ismerje meg a várost, a munkalehetőségeket és a város kulturális- és szórakozási lehetőségeit.